HET BESTE UIT JEZELF

FullSizeRender

Laten we eerlijk zijn, de meeste goede voornemens belanden na een nieuwjaarskater al snel in de prullenbak. Daarom geloof ik nooit in 1 januari als magische manier om je doelen te bereiken en je leven te verbeteren. Ik geloof erin dat je altijd de beste versie van jezelf kan zijn.

Ooit was het mijn grote droom om bij de VN te werken en anders de politiek in te gaan, puur omdat ik vond dat er meer vrouwen in de Tweede Kamer moesten. Inmiddels weet ik dat ik veel te emotioneel en impulsief ben om mij correct te gedragen en dat ik mijzelf waarschijnlijk volkomen belachelijk zou hebben gemaakt wanneer ik huilend en schreeuwend het debat had moeten verlaten. Of er zouden op maandag foto’s verschijnen van mijn weekend waarmee ik al mijn geloofwaardigheid in 1 keer zou verliezen.

Hoewel ik het graag zou willen, ben ik niet op de wereld gezet om deze op grootse manieren te verbeteren. Wel probeer ik mijzelf wel elke dag uit te dagen om zo bewust mogelijk keuzes te maken en zo betrokken mogelijk te zijn bij maatschappelijke initiatieven. Zo vraag ik de dakloze bij de AH of hij koffie wil als het koud is, probeer duurzaam met plastic om te gaan en draag no way bont. Dit zijn simpele keuzes van elke dag. Daarnaast probeer ik mij optimaal in te zetten voor goede doelen. In maart doe ik mee aan een fietstocht om geld op te halen voor lymfeklier kanker en ga ik dit jaar items presenteren voor Emma TV, de zender van het Emma Kinderziekenhuis/AMC waar ik onwijs veel zin in heb.

Daarom wil ik benadrukken dat het echt bij jezelf begint en de kleine keuzes juist zo belangrijk zijn. In Nederland zijn er tal van toffe initiatieven, wat ik echt te gek vind. Het ING Nederland fonds steunt zulke initiatieven (zowel omvangrijke, landelijke initiatieven als ook kleinere en lokale stichtingen) met geld, kennis en tijd. Een van de activiteiten van het ING Nederland fonds is dat kleine stichtingen zich kunnen opgeven voor een donatie onder de titel ‘Help Nederland vooruit’.

ING heeft 260 stichtingen geselecteerd, verdeeld over het land. Deze ontvangen sowieso een geldbedrag. Hoeveel dat is, hangt af van de hoeveelheid stemmen die zij krijgen. De stichting met minste stemmen ontvangt € 1.000, stichting met meeste € 5.000. Persoonlijk vind ik het heel tof dat wij kunnen stemmen op het initiatief dat je het meest aanspreekt en er zo bepaald wordt welke stichting het meeste geld verdient. Dus, werk aan je karma points & stem op jouw favoriet!

X
Iris

Tags from the story
, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *